Specijalizirani tečajevi

Nalazite se ovdje: Home » Ponuda » Usavrši se » Specijalizirani tečajevi

Specijalizirani tečajevi su niz tečajeva iz određenih područja na stranom jeziku u trajanju od 2o školskih sati u grupi od 4 do 8 polaznika. Na svakom od navedenih tečajeva naglasak je na određenom jezičnom segmentu, bilo da se radi o vokabularu, vještinama ili gramatici. Svi tečajevi završavaju analizom slučaja prilikom koje polaznici mogu aktivno primijeniti stečeno znanje.

 

Financije

Financije se dijele na tri zasebna područja / tečaja: računovodstvo, opće financije i bankarstvo. Svaki tečaj se temelji na praktičnoj i svakodnevnoj primjeni relevantnih izraza.
Računovodstvo obuhvaća sljedeće teme: osnove zakona o tvrtkama / vrste tvrtki, računovodstvo i knjigovodstvo, troškovno računovodstvo, revizija, novčani tijek, deprecijacija i amortizacija, bankrot, vrste imovina, financijski dokumenti, kolokacije, frazalni glagoli i metafore vezane za računovodstvo.
Tečaj opće financije obuhvaća sljedeće teme: ključni pojmovi u financijama, financijski dokumenti, financijsko planiranje, financije tvrtke, bankarstvo i osiguranje, ulaganje, financijski problemi te ključni izrazi i fraze.
Bankarstvo obuhvaća sljedeće teme: osnove bankarskog poslovanja, struktura i organizacija, vrste banaka, financijski izvještaji, ključni izrazi i fraze.

Marketing

Tečaj se temelji na vokabularu te praktičnoj i svakodnevnoj primjeni relevantnih izraza vezanih za oglašavanje, promoviranje i reklamiranje raznih proizvoda i brandova. Obuhvaća sljedeće teme: osnove marketinga, „četiri P“, cijene i troškovi, planiranje, brandiranje, lansiranje proizvoda, prodaja i distribucija, promoviranje proizvoda, istraživanje tržišta, potrošači i međunarodni marketing. 

Pravo

Tečaj je namijenjen pravnicima, odvjetnicima i pravnim djelatnicima, a temelji se na vokabularu te praktičnoj i svakodnevnoj primjeni relevantnih izraza vezanih za zakone, zakonodavstvo i pravo. Na tečaju se obrađuju sljedeće teme: pravni sustavi, pravni zastupnici, pravna praksa, ugovori i ostali pravni dokumenti, intelektualno vlasništvo i druga područja prava. 

Osiguranje

Tečaj je namijenjen osiguravajućim kućama i agentima. Temelji se na vokabularu te praktičnoj i svakodnevnoj primjeni relevantnih izraza, a obuhvaća sljedeće teme: ključni pojmovi u osiguranju, vrste osiguranja, osiguravajuća društva, briga o kupcu, ključni izrazi te prezentacija i prodaja proizvoda. 

Medicina

Tečaj je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima, a temelji se na praktično primjenjivom vokabularu u medicini. Dijeli se na dva modela: teoriteski i praktični.
Na teoretskom modelu zavirite u svijet zdravlja i bolesti, dijelova tijela i tjelesnih funkcija, medicinskog osoblja i obučavanja, pojedinih organa i sustava, simptoma, istraživanja, liječenja i prevencije.
Na praktičnom modelu usredotočite se na komunikaciju s pacijentima, etike te uzimanja povijesti bolesti, pregleda i objašnjavanja dijagnoza.

Tajnice

Tečaj je namijenjen isključivo obrazovanju tajnica, a sastoji se od sva dijela: Tajnice I i Tajnice II.

Tečaj Tajnice I namijenjen je nižoj razini poznavanja stranog jezika, a temelji se na praktičnom vokabularu iz svakodnevnice. Obuhvaća sljedeće teme: ured i uredska oprema, rutinski zadaci, dužnosti, radu tvrtki te dijeljenje informacija.

Tečaj Tajnice II namijenjen je višoj razini poznavanja engleskog jezika, a temelji se na svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji. Obuhvaća sljedeće teme: ugovaranje sastanaka i posjeta, telefoniranje, pismena korespondencija, sastanci i najčešće pogreške u vokabularu. 

Automobilska industrija

Dijeli se na tri modela s posebnim naglaskom: Autoindustrija I (komunikacija s dobavljačima), Autoindustrija II (komunikacija s klijentima) i Taksi (vožnja taksijem). Svaki model se temelji na vokabularu te praktičnoj i svakodnevnoj primjeni relevantnih izraza.
Tečajevi Autoindustrija I & II namijenjeni su svima koji se bave iznajmljivanjem, prodajom, distribucijom ili popravcima automobila., a obuhvaćaju sljedeće teme: osnovni pojmovi, prodaja automobila, auto – iznutra i izvana, dizajn, kvaliteta i sigurnost, prezentiranje proizvoda i pregovaranje.
Tečaj Taksi namijenjen je isključivo djelatnicima tvrtki koje se bave pružanjem taksi usluga kako bi se osposobili za snalaženje u svakodnevnim radnim aktivnostima na stranom jeziku, a obuhvaća sljedeće teme: pozdravi i predstavljanje, vožnja taksijem, usmjeravanje, kolika je cijena?, telefoniranje, naručivanje taksija, čavrljanje, dočekivanje posjetitelja, izražavanje vremena te što raditi /jesti u Zagrebu.

Ugostiteljstvo

Dijeli se na sljedeće modele / tečajeve: Opće hotelijerstvo, Na recepciji, U restoranu, U kafiću i Tečaj za spremačice. Svaki tečaj temelji se na praktično primjenjivom vokabularu.
Opće hotelijerstvo obuhvaća sljedeće teme: osnove hotelijerstva i osnovni termini, hotelske usluge i pogodnosti, komunikacija s klijentima i dobavljačima.
Tečaj Na recepciji obuhvaća osnovne pojmove vezane uz recepciju, obradu upita i rezervacija, hotelske usluge i pogodnosti, žalbe i odnos s klijentima.
Tečaj U restoranu je osmišljen za djelatnike restorana, a obuhvaća sljedeće teme: osnovni pojmovi vezani za restorane, hrana i jelovnik, primanje narudžbe, rješavanje žalbi, upiti te odnos s gostima.
Tečaj U kafiću namijenjen je svim djelatnicima kafića, a temelji se na svakodnevnoj interakciji s klijentima. Obuhvaća sljedeće teme: osnovni pojmovi vezani za kafić, vrste pića, primanje narudžbi, posluživanje, rješavanje žalbi, osnovna konverzacija te odnos s gostima.
Tečaj za spremačice obuhvaća sljedeće pojmove: osnovi termini, hotelske usluge i pogodnosti te komunikacija s gostima.

Prodaja

Tečaj je namijenjen svima koji se izravno ili neizravno bave prodajom, a žele poboljšati svoje prodajne vještine. Obuhvaća sljedeće teme: osnovni termini u prodaji, prodajni pristup i tehnike, soft & hard skills, pregovaranje te komunikacija s klijentima.

Farmacija

Dijeli se na tri modela / tečaja: Farmacija I, Farmacija II, Farmacija III.
Farmacija I obuhvaća osnovnu terminologiju i pojmove vezane uz farmaciju te farmaceutsko poslovanje i poslovne procese.
Farmacija II ima naglasak na komunikaciji s dobavljačima, a obuhvaća osnovne pojmove vezane za farmaceutsko poslovanje te pisanu i usmenu komunikaciju s dobavljačima.
Farmacija II ima naglasak na komunikaciji s klijentima, a namijenjena je djelatnicima u ljekarni. Obuhvaća svakodnevnu komunikaciju s klijentima te prodajne tehnike.