Intenzivni treninzi poslovne komunikacije – ITPK

Nalazite se ovdje: Home » Ponuda » Usavrši se » Intenzivni treninzi poslovne komunikacije – ITPK

Intenzivni treninzi poslovne komunikacije su niz tečajeva na engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom (za strance) jeziku od 10 školskih sati, a usmjereni su na specifična područja poslovne komunikacije. Treninzi se odvijaju u malim grupama, minimalno 4, a maksimalno 8 polaznika. Svaki trening ima osnovni silabus koji se zatim nadopunjuje i nadograđuje stvarnim potrebama i zahtjevima polaznika, odnosno njihovim radnim okruženjem.

 

Intenzivni treninzi poslovne komunikacije su:

○ Kratki

○ Učinkoviti

○ Maksimalno praktično iskoristivi

○ Temelje se isključivo na Vašim stvarnim i specifičnim potrebama

○ Obrađuju se primjeri iz Vašeg poslovnog konteksta

○ Radite isključivo ono što Vama treba

 

ITPK treninzi dijele se na:

Poslovno dopisivanje

Kako biste izbjegli pisanje i brisanje poslovnih pisama, poruka e-pošte i službene dokumentacije, na tečaju Poslovno dopisivanje savladajte učinkovito poslovno dopisivanje. Upoznajte se s općenitim pravilima dopisivanja i internetske komunikacije poput pravila ponašanja, opće prihvaćenim izrazima i obrascima komunikacije, a zatim i s pojedinim oblicima poslovnog komuniciranja kao što su npr. poslovno pismo, upit, ponuda, narudžba, reklamacija, poziv, zahvala te njihovom primjenom na određenom govornom području.

Poslovno telefoniranje

Telefoniranjem ostavljamo direktan dojam na našeg sugovornika – on može prepoznati našu tremu, nervozu, neznanje, nezainteresiranost, zbunjenost i sl. Na ostavljanje dojma dodatan učinak ima i naša (ne)mogućnost prenošenja informacija, naš jezik, izrazi koje koristimo, jasnoća, itd. Na tečaju Poslovno telefoniranje riješite se straha od razgovaranja sa strancima i savladajte sljedeće tehnike na stranom jeziku: primanje i prosljeđivanje telefonskog poziva, dijeljenje ključnih informacija, postavljanje upita ili dogovaranje, mijenjanje planova, uspješno rješavanje pritužbi te učinkovito prenošenje poruke. 

Poslovno druženje

Nemojte više stajati sa strane na konferencijama i sličnim poslovnim događanjima u nadi da Vam se nitko ne obratiti. Prestanite opetovano uvježbavati u glavi razgovore i zaplovite u uspješnu komunikaciju na tečaju Poslovno druženje. Naučite kako razgovarati s poslovnim suradnicima iz različitih zemalja te saznajte što je to uspješan small talk, kako se izvući iz osjetljivih situacija i prebaciti lopticu razgovora na nekoga drugoga, što prigodno reći u pojedinim situacijama i kako se majstorski upoznati s osobom čiji bi kontakt valjalo imati iako je nikad prije niste vidjeli. 

Prezentacije

Trema pred javni nastup događa se svima te stoga ne čudi kako gotovo nema onoga tko u danom trenutku nije iskusio znojenje dlanova, lupanje srca, grčeve u želudcu i šumove u ušima. Ako tome dodate knedlu u grlu, suha usta, mucanje, tremor ruku i baljezganje, dobijete lijepi set simptoma koje bi svi željeli izbjeći pod svaku cijenu. Vrijeme je da se uhvatite u koštac sa svojim najvećim strahom i naučite kako držati izvrsne prezentacije. Uvježbajte sve dijelove prezentacije uz relevantan vokabular i izraze te posebno obratite pažnju na audio-vizualna pomagala, njihovo korištenje i interpretiranje. Na kraju sve to lijepo povežite u jednu cjelinu i poslušajte povratne informacije. 

Sastanci

Na sastanke uvijek valja doći pripravan, ali ako je sastanak na nekom drugom jeziku onda je potrebno doći pripravniji. Zato je bitno jako dobro poznavati ključni vokabular, izraze i fraze koje koristimo na sastancima te kako izraziti svoje slaganje i neslaganje, iznijeti prijedloge i obrazložiti svoja stajališta kako biste izbjegli sve one krasne probleme kao što su nemogućnost pravovaljane reakcije, strah od nerazumijevanja, zakočenost i sl.  

Pregovaranje

Izvrsne pregovaračke vještine nužne su za ishođenje dogovora i sklapanje poslova. Vrsni ste pregovarač, uvijek spreman na izazove i savladavanje prepreka. Imate dar jezika i još se nikada niste susreli s neuspjehom. Osim, naravno, kada se od Vas očekuje da iste rezultate postignete na nekom drugom jeziku. Kako biste izbjegli gore navedenu situaciju, ponovite klasičnu raspodjelu pregovaračkih uloga, a usput naučite dobitne fraze i izraze kojima brzo možete prenijeti svoje mišljenje te okrenuti tijek pregovora u svoju korist